Bois-de-Lessines (Lessenbos) wandelroute

Le chateaux de Bois-de-Lessines
Vandaag ging het een snikhete dag worden. 31°.  Maar geen zin om thuis te zitten. Dus heb ik een wandelroute uitgestippeld waar we (Emma en mij) zoveel mogelijk in de schaduw konden wandelen. In de buurt was er geen beter plaats dan Bois-de-Lessines (Lessenbos). Deze route is voornamelijk tussen de bomen. Zalig was het en super rustig. Op deze route hebben we ook 2 caches gevonden. 

Bois-de-Lessines dorp

Bois-de-Lessines is een klein dorpje in het Waalse Henegouwen en deelgemeente van Lessen. Wat je zeker niet mag missen als je naar Bois-de-Lessines komt is het Kasteel van Lestriverie die nog steeds bewoond is. In de 13 de eeuw werd dit kasteel gebouwd om het graafschap tussen Vlaanderen en Henegouwen te verdedigen. Dit kasteel heeft verschillende families gekend  en verschillende faceliften ondergaan naargelang de jaren. Het bouwwerk is volledig omringd door water. De familie van markies d’Yve de Bavay zijn de huidige bewoners en het kasteel is niet open voor publiek. 
 

Bois-de-Lessines wandelroute

We zijn vertrokken vanop de parking op de markt van Bois-de-Lessines. Al vrij snel zaten we tussen de bomen en hadden we ons eerst cache te pakken. De cache was in de nabijheid van een klein kapelletje. Deze moet een flinke opknapbeurt krijgen. Het was niet vanzelf sprekend om deze cache te vinden. We hebben er wel een half uur achter gezocht. Tot ik eindelijk door had dat we op de verkeerde plaats aan het zoeken waren. Dankzij de hint. Eindelijk de cache gevonden! Het was een origineel cache. Deze was verwerkt in een insecten hotel. Maar niet iedereen vond ons bezoek even leuk! In deze hotel was er wel degelijk een bewoner. Een wesp! En madam vond het dus nodig om mij te prikken. Die was er echt niet mee opgezet. Oesj. Die cache zal ik nog niet zo snel vergeten. 
 
Op deze foto zie je ons wandelroute in het dorp Bois-de-Lessines (Lessenbos)

 

 
Nog niet zover vandaan was de tweede cache al in zicht. Deze bevond zich aan het Kasteel. We hebben eventjes moeten zoeken maar deze hebben we sneller gevonden dan de vorige. Ook hier was het een originele cache. Dit keer was het een vogelnestje. Aan het kasteel zelf hebben we en pauze ingelast. Door de warmte zwom er een groot deel van de vissen aan het water oppervlakte. Maar wat waren dat kanjers van vissen. Die waren wel 60 cm groot! Ik zou er niet graag invallen. Daarna hebben we ons tocht voortgezet. 
 

Coördinaten

Info cache 1: la chapelle dans les bois

Info cache 2: le chateau de Bois-de-Lessines

 
Rechtover het kasteel is de ingang van het bos. Daar hebben we een plaatje gespot waar op stond dat het privé
terrein was. Een ander wandelaar heeft ons echter bevestigd dat we er degelijk in mochten. Dat plak staat er al heel lang en deze is geplaatst omdat er onderhoudswerken aan de gang waren. Er zijn verschillende officiële wandelroutes die door dat bos doorgaan. Als je met een hond wandelt raad ik zeker aan om deze aangelijnd te  houden. Vroeger liep mijn vader daar ook met de hond los. Toevallig was de boswachter daar ook en geloof mij die wil je niet tegenkomen! Die had bijna mijn vader zijn hond afgeschoten had  hij zijn hond niet snel aangelijnd. Verder is het bos goed onderhouden en hebben we daar een paar km’s ingelopen, lekker fris. 
 
Eens uit het bos voelde we al meteen hoe warm het was. Zweet liep meteen van ons hoofd. Op de terugweg zijn we nog een zonnebloem veld tegengekomen en de plaatselijke koeien. 
 

Route uitgestippeld

 

Heb je nog vragen?  Stel ze dan gerust in de comments of via ons contact formulier.
 

Volgen: Follow Wandelfluisteraar on WordPress.com

Geef een reactie