Kasseidorptocht in Zegelsem

Kasseidorptocht in Zegelsem

Zegelsem, stond vandaag op mijn wandelagenda. Een dorp waar ik nog nooit had van gehoord. En dat op amper 20 minuten van mijn deur. Typerend voor dit dorpje is dat de meeste straten een kasseien wegdek hebben. De wandeling bestaat uit een afwisseling van verharde en onverharde wegen met een voorproefje in het natuurgebied ’t burreken.

Read More

Het Muziekbos in Ronse

Het muziekbos in Ronse

Het Muziekbos in Ronse is een prachtig bos gelegen in Oost-Vlaanderen. Aan de naam zou je denken dat er hier regelmatig concerten gegeven worden. Vergeet het maar, voor een concert van Rammstein zal je naar Tomorrowland moeten gaan. De “Muz” in het woord Muziekbos verwijst naar het Keltische “moeras” – een drassig lapje grond gelegen tussen watertjes. Wat je wel mag verwachten? Een reliëfrijk landschap met prachtige wandelpaden, de Geuzentoren, heides, speelbossen, …. Benieuwd naar deze mooie wandeling, lees snel verder…

Read More

De Lommelse Sahara wandelroute

Zicht van boven de uitkijktoren van de Lommelse Sahara

Dit jaar waren we terug op vakantie in Limburg. Ik heb hier bijna een vakantie abonnement in deze streek. Maar hier is het gewoon een kleine wandel en fiets paradijs. De Lommelse Sahara mocht dan zeker aan ons ’to walk’ lijstje niet ontbreken. Wil je graag mijn ervaring horen over deze rustoase of meer info en foto’s, lees dan snel verder.

Read More

Wandelingen in galmaarden

Op deze afbeelding zie je een speelpleintje die je zal tegenkomen in het Baljuwhuis tijdens je wandelingen in Galmaarden

Welkom in dit mooi Pajottenlandse gemeente dat Galmaarden heet. In deze blog vind je verschillende wandelingen in Galmaarden die je zullen leiden naar verschillende bezienswaardigheden in de omgeving waaronder enkele molens, het baljuwhuis en tuin, de rivier De Mark, …… Wil je meer weten over deze prachtige pajotse streek? Lees dan snel verder.

Read More

Wild en wandelpark Molenheide

Op deze afbeelding zie je everzwijnen afkomstig van het Wild en wandelpark Molenheide in Limburg

Tijdens ons verlof zijn we gaan wandelen in het Wild en wandelpark Molenheide. Molenheide is vooral bekend voor zijn Bungalow park. Iets minder bekend is het wild en wandelpark van 160 ha groot die zich vlak naast bevind. Dit park heeft zeker zijn troeven, al krijg je soms het gevoel dat het een verlaten park is. Niets is minder waar.

Read More

Het blotevoetenpad van Lieteberg

Het blotevoetenpad van Lieteberg in Zutendaal

In deze Corona tijden hebben we ons vakantie gepland in eigen land. Houthalen-Helchteren in Belgisch-Limburg.
Fervente wandelaars zoals we zijn, konden we niet beter kiezen. Zo een mooie streek. Eén wandelingetje sprong echter bovenop de andere. Het blotevoetenpad van Lieteberg in Zutendaal. De bedoeling is dat je 3 km lang op je blote voeten wandelt over verschillende grondsoorten. Zachte grond, verschillende soorten stenen, modder, water, …
Over heel het parcours vind je bruggetjes en houtstronken die de wandeling net iets avontuurlijker maken. Ideaal als gezinsuitstap.

Read More

Wandelen met kinderen, 9 tips om het leuk te houden

Wandelen met kinderen: 8 tips om het leuk te houden

Wandelen met kinderen? Ja dat kan. Mijn dochtertje van 6 is er bijna altijd bij en af en toe mijn zoon van 11. Als je de foto’s bekijkt op mijn facebook of instagram dan zie je altijd lachende gezichtjes. Maar is dat altijd zo? Nee, zeker niet. Als de verveling tijdens een wandeling begint toe te slaan, dan kan het best lastig worden. In deze blog geef ik je 9 tips om het wandelen aangenaam te maken voor je kinderen en tegelijk ook voor jou.

Read More

Park van Edingen wandelroute

Park van Edingen wandelroute

Vandaag op de planning was het Park van Edingen. Ik heb nog niet zoveel gewandeld in parken, dus kan ik niet echt vergelijken, maar gezien de reviews waren mijn verwachtingen voor dit park vrij hoog. En de reviews liegen er niet om. Het was een heel mooi onderhouden park van 182 ha met heel veel bloemen, prachtige natuur taferelen, standbeelden, monumenten, historische gebouwen, kasteel en als afsluiter een heel mooi terras. Bovendien viel het weer heel goed mee, ondanks de buien die aangekondigd waren. Wat moet je meer hebben?

Read More

Oombergen, natuurgebied en speelbos in Zottegem

Speelbos droombergen in Oombergen

Welkom in het prachtig natuurgebied van Oombergen in Zottegem, provincie Oost-Vlaanderen in de Vlaamse Ardennen. Deze wandeling vertrekt vlak naast het speelbos Droombergen. Ideaal voor de kleinere onder ons. Ook de afstand valt goed mee. Ongeveer 5 km. Het merendeel van de paden zijn bos en los paden met een klein gedeelte over verharde wegen. Hou er wel rekening mee dat er in de zomer behoorlijk wat netels u pad kunnen kruisen, vooral aan de ingang van de Oombergsebossen. Een lange of afritsbare broek is hier zeker aan te raden!

Read More

Bever wandelroute

De Makrallen, de heksen vereniging van de gemeente Bever

Vandaag neem ik je mee naar Bever, een gemeente in de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente telt ongeveer 2000 inwoners waarvan de meerderheid oudere mensen zijn. Bever is een plattelands gemeente en de jongere generaties trekken meestal weg naar de grotere omringende gemeentes.

Vroeger was Bever bekend voor zijn landbouwindustrie, maar dat is nu aanzienlijk gedaald. Dit is de laatste jaren gehalveerd. De oorzaak is hier ook eveneens te wijten aan de vergrijzing. Jongeren hebben tegenwoordig ook niet zo veel interesse meer in het boerenleven.

Read More