Over mij

Welkom. Ik veronderstel als je naar mijn profiel komt kijken dat je meer wilt weten over mij? Ok, die info ga ik je nu dan geven. 

Wie ben ik?

Ik ben Cecile Labiau, samenwonend en 2 kids. Ik woon in België in de provincie Oost-Vlaanderen in Viane en werk al sinds 2002 als verzorgende bij Familiehulp in de thuiszorg. 

Hobby’s?

Je raad het al! Wandelen! Hoe zou dat komen? Wandelen heb ik altijd al graag gedaan, maar in 2020 is het echt een hobby geworden. En dat is een beetje dankzij een heel minuskul beestje genaamd Covid 19 of Corona virus. Dat beestje heeft ervoor gezorgd dat een groot deel van het land plat gelegen heeft. We moesten allemaal in ons kot blijven. De meeste winkels moesten dicht blijven, telewerken was sterk aanbevolen, zo goed als alle hobby’s zoals sportclubs, evenementen moesten de deuren tijdelijk sluiten. Maar één ding mocht er nog en dat was wandelen. 

Ik werk in de zorg en ben gedurende de hele periode blijven werken. Maar alle andere hobby’s waren weg gevallen. Man en kids de hele dag thuis, voor mij was het op het werk op dat moment een heel zwaar periode want de virus kon overal opduiken. Ik was niet alleen angstig om het virus te krijgen maar ook om hem mee te nemen naar huis.

Ik had dus een goeie uitlaatklep nodig, en die heb ik nu dus gevonden. Wandelen! Ik ben dus beginnen met wandelen. In eigen streek dan wel, want ergens naartoe gaan met de auto of bromfiets om te wandelen mocht toen niet. Wat heb ik een mooie streek ontdekt. Nu pas! Ik woon daar al 20 jaar. Vanaf dan heb ik de wandelvirus goed te pakken gekregen. Nog geen minuut spijt van gehad. Vrij snel ben ik lid geworden van www.outdooractive.com. Op deze manier had ik toegang op heel wat kaarten en kon ik zelf routes uitstippelen. Wat mij al heel mooie verassingen opgebracht heeft.

Een ander hobby die ik al enkele jaren heb is Aquaristiek. Zelf heb ik 2 aquaria’s thuis. Mijn bakken zijn zo ingericht zodat ik een stukje natuur in huis heb. Zalig om naar te kijken. Ook hierover heb ik een website www.aquariumleven.com. Het is trouwens een prachtige combinatie met mijn wandel hobby want onderweg kom je veel riviertjes tegen waar je de vissen in real life kunt observeren. Vandaar ook mijn geocaching nickname Travelerfish. Traveler: wandelaar, Fish=vis

Geocaching.Ik vind dus wandelen leuk, maar het is nog leuker als je het niet alleen hoeft te doen. Dus heb ik mijn kids gemotiveerd om mee te komen. Zij waren heel enthousiast maar voor hen ontbrak er iets. Vooral bij langere wandelingen geraakten ze soms verveeld. Toen had er mij iemand de tip gegeven om eens op schatten jacht te gaan. Geocaching! Dat vonden ze al helemaal geweldig! En we hadden geluk want tijdens ons eerste schatten jacht was er ook degelijk een schat die ze mochten ruilen. Al snel werd ik lid van www.geocaching.com en was de app geïnstalleerd. Zelf vind ik het ook erg leuk, want je wandelt met een doel. En de ene schat is ook gemakkelijker te vinden dan de andere. Hierover ga ik zeker nog blogs schrijven.

Bloggen.

In real life ben ik eerder een stille persoon. Maar als ik mag vertellen  over mijn hobby’s dan is er geen stoppen aan. Soms tot vervelends toe haha. Het bloggen is dus voor mij de ideale manier om mijn verhalen kwijt te geraken. Wie ze wilt lezen, leest ze. Een mens leest ook alleen maar wat hem interesseert dus wat niet interessant is kan je weg scrollen. Als ik terug kom van een wandeling ben ik dikwijls fysiek uitgeput maar mentaal vol ideeën. Het is dan ook de ideale moment om te gaan schrijven.
Voîla, dit was het zo een beetje. Mocht je nog meer vragen hebben kan je nog altijd contact nemen met mij of een reactie plaatsen hieronder. Nog veel leesplezier.