Trage tochten

Wat zijn trage tochten?

Trage tochten zijn wandelingen die hoofdzakelijk over onverharde wegen gebeuren. Dit wil niet zeggen dat je nooit over verharde wegen loopt. Over het algemeen mag je stellen dat een trage tocht uit 70% onverharde wegen bestaat en 30% verhard. Deze trage tochten gebeuren dus meestal in de natuur, over landwegjes, langs het water. Ver weg van de grote stad.

Al de routes die ik gewandeld heb bestonden op het moment van het uitstippelen allemaal uit officiële wandelpaden. Je mag ze dus met een gerust hart volgen. Officiële wandelroutes kunnen ook verdwijnen. Die veranderingen kan ik jammer genoeg niet bijhouden. Maar je mag me altijd op de hoogte houden in de comments moest het zo zijn, dan kan ik de route aanpassen.

Help ik moet een weide over met dieren

Het is geen uitzondering dat je tijdens een trage tocht een weide moet oversteken met een bende koeien of ander vee. Ook die weides zijn officiële wandelroutes. Als er zo een weide is, vermeld ik het altijd bij de beschrijving van de route. Volg altijd eventueel instructies die de boer zou achtergelaten hebben.

Enkele tips:

  • Hou honden aan de leiband. Hoe goed u hond ook luistert, je weet nooit hoe dat het vee er zal op reageren.
  • Vermijd contact met pasgeboren dieren. Hoe schattig ze ook zijn. Ouderdieren kunnen heel fel reageren als ze denken dat hun kroost in gevaar is.
  • Blijf rustig, loop niet maar blijf ook niet op de weide treuzelen. De meeste weide dieren zijn het gewoon van bezoekers te hebben en zullen zich meestal niet bekommeren door je komst.
  • Vermijd om midden door een kudde te lopen, maar wandel er omheen. Al moet dat betekenen dat je verder zal moeten lopen.
  • Het spreek voor zich dat je de dieren niet mag mishandelen.

Mijn trage tochten

Deze foto is genomen tijdens mijn wandeling in De Rietbeemd in Deux-Acren. Wandelfluisteraar.com
De Rietbeemd – Henegouwen
Deze foto is genomen in Leerbeek tijdens de paas wandeltocht. Wandelfluisteraar.com
Leerbeek: Vlaams-Brabant
Op deze foto zie je een tafel en stoelen met voeten. Deze zijn we tegengekomen tijdens ons wandeling in Ellezelles: Le senties de l'étrange
Le sentier de l’étrange Ellezelles
Landschap in Flobeque
Flobecq: Henegouwen

Volg ons: Follow Wandelfluisteraar on WordPress.com