Adembenemend uitzicht: Cap Blanc-Nez

Als je op zoek bent naar een prachtige plek om te genieten van de natuur, dan is Cap Blanc-Nez in Frankrijk zeker een bezoek waard. Deze kaap ligt aan de noordkust van Frankrijk, in de regio Hauts-de-France, en biedt adembenemende uitzichten op de zee en de kliffen. Hieronder vind je meer informatie over de geschiedenis, geografie en activiteiten die je kunt doen bij Cap Blanc-Nez.

Geschiedenis van Cap Blanc-Nez

Cap Blanc-Nez heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie. Er zijn overblijfselen gevonden van oude nederzettingen en begraafplaatsen uit de neolithische periode. In de 20e eeuw werd de kaap gebruikt als strategische locatie tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de kaap bezet door Duitse troepen en werden er bunkers en andere verdedigingswerken gebouwd. Vandaag de dag zijn er nog steeds sporen van deze verdedigingswerken te vinden, en sommige van de bunkers zijn opengesteld voor bezoekers.

Geografie

Cap Blanc-Nez is een kaap aan de noordkust van Frankrijk en steekt uit in het Kanaal. Het is een van de twee kliffen die bekend staan als de “Twee Kapen”, samen met Cap Gris-Nez. De kaap ligt op ongeveer 134 meter boven de zeespiegel en biedt een spectaculair uitzicht op de omgeving. Op heldere dagen kun je zelfs de Engelse kust zien. De kliffen bestaan uit krijtrotsen en zijn een populaire plek voor geologen en liefhebbers van natuurlijke schoonheid.

Dit is het zicht die je hebt vanop de Cap Blanc-Nez
Dit is het zicht die je hebt vanop de Cap Blanc-Nez
Dit is het typisch krijt die je kan vinden au Cap Blanc-Nez
Op deze foto zie je als je goed kijkt, Engeland
Engeland
Op deze afbeelding zie je De Obelix van de Cap Blanc-Nez
Dit is het zicht die je hebt vanop de Cap Blanc-Nez

Activiteiten

Er zijn tal van activiteiten die je kunt doen bij Cap Blanc-Nez. Een van de meest populaire activiteiten is wandelen op de kliffen en genieten van het uitzicht op de zee. Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen, van gemakkelijke paden tot meer uitdagende routes. De Sentier du Littoral is een van de populairste routes en biedt een panoramisch uitzicht op de kustlijn. Het is ook mogelijk om te picknicken op de kliffen of te genieten van een picknick in een van de nabijgelegen parken.

Voor avontuurlijke reizigers zijn er activiteiten zoals paragliding en kitesurfen. Er zijn verschillende bedrijven die deze activiteiten aanbieden en je kunt een les boeken om te leren hoe je veilig kunt paragliden of kitesurfen. Er zijn ook mogelijkheden om te fietsen, paardrijden en zelfs golfen in de buurt van Cap Blanc- Nez.

Het is ook de moeite waard om een bezoek te brengen aan de nabijgelegen stad Calais, waar je kunt genieten van de lokale keuken. Een bezoek aan Le dragon de Calais mag ook zeker niet ontbreken als je kinderen hebt. 

La Côte d’Opale

De Côte d’Opale, is een betoverende kuststrook die zich uitstrekt langs de Kanaalkust. Met zijn prachtige witte kliffen, brede zandstranden en pittoreske badplaatsen is de Côte d ‘Opale een paradijs voor natuurliefhebbers en strandliefhebbers. Geniet van wandelingen langs de kliffen, watersportactiviteiten, charmante dorpjes en heerlijke lokale gastronomie. Ontdek de ongerepte schoonheid en de rustgevende sfeer van deze bijzondere regio.

Deze foto is genomen aan de Opaal kust in Boulogne sur mer
Deze foto is genomen aan de Opaal kust in Boulogne sur mer
Deze foto is genomen aan de Opaal kust in Boulogne sur mer
Deze foto is genomen aan de Opaal kust in Boulogne sur mer

Wandelroutes rondom de Cap Blanc-Nez

Wil je deze route downloaden, dan kan je dit via onderstaande kaart. Je kan het gpx bestand downloaden voor je wandel-gps. Heb je geen wandel-gps? Geen probleem, installeer de outdooractive app op je smartphone en download de route.

Opgelet! 

Het is aan te raden om de getijdeninformatie te controleren voordat u aan de wandelroute begint, omdat sommige delen van de route onder water kunnen komen te staan bij hoogtij. Dit kan gevaarlijk zijn en het is belangrijk om uw veiligheid te allen tijde te waarborgen.

U kunt de getijdeninformatie controleren bij het lokale VVV-kantoor of online via de website van de getijdeninformatie voor de regio. Het is verstandig om de getijdeninformatie minstens één dag van tevoren te bekijken, zodat u uw wandeling veilig kunt plannen.

Getijden in Cap Blanc Nez, Waterstanden Getijdentabel, Hoog Water en Laag Water, Eb en Vloed Tijden – Pas-de-Calais – Hauts-de-France – France – 2023 – Tideschart.com

Le Cap Blanc-Nez in Beeld

Ik ben erg benieuwd naar je wandelervaringen rondom de Cap Blanc-Nez. Vertel je verhaal gerust in de comments. Heb je nog vragen of een foutje gezien? Laat het mij weten a.u.b.. Vind je mijn content leuk? Vergeet niet te liken en te abonneren 😉 

ReizenReizen

Geef een reactie