Boswandelingen

Wat zijn boswandelingen?

Boswandelingen zijn routes die hoofdzakelijk in bossen plaatsvinden. Dit wil niet zeggen dat je nooit buiten het bos wandelt. Maar over het algemeen mag je stellen dat een boswandeling uit 70% bospaden bestaat en 30% erbuiten.

Al de routes die ik gewandeld heb bestonden op het moment van het uitstippelen allemaal uit officiële wandelpaden. Je mag ze dus met een gerust hart volgen. Officiële wandelroutes kunnen ook verdwijnen. Die veranderingen kan ik jammer genoeg niet bijhouden. Maar je mag me altijd op de hoogte houden in de comments moest het zo zijn, dan kan ik de route aanpassen.

Ook in bossen zijn er regels

Hier is alvast een klein overzicht:

  • Hou je hond ten aller tijden aan de leiband. Ook al luistert hij goed. In een bos lopen er heel veel beestjes rond. Je wilt het niet mee maken dat jouw hond één van die beestjes (jonge hertjes) te pakken krijgt en dood bijt. Dit is zeker al gebeurd. Dus zeker in een bos, honden aan de leiband.
  • Het is verboden om zich buiten de opengestelde paden te begeven. Als iedereen zomaar overal gaat lopen wordt steeds de fauna en flora verstoord. Sommige bossen hebben aangeduide speelzones waar kinderen vrij kunnen spelen.
  • Gemotoriseerd verkeer is verboden. Heb je een fiets, let dan ook aan de ingang van het bos of je wel binnen mag.
  • Wat je in een bos vind, dient er ook te blijven. Het plukken van bloemen is dan ook verboden.
  • Bossen zijn geen vuilnisbelten, deponeer je afval in de aanwezige vuilbakken. Zijn er geen hou u afval bij u tot de eerste vuilbak dat je tegenkomt.

Mijn boswandelingen

Berchembos: Vlaams-Brabant
Boelarebos: Oost-Vlaanderen
Speelbos Droombergen in Oombergen
Oombergen: Oost-Vlaanderen
Raspaillebos: Oost-Vlaanderen
Chateau de Bois de Lessines
Bois de Lessines: Hengouwen
Muziekbos: Oost-Vlaanderen
Op deze afbeelding zie je het bos van Silly
Bos van Silly: Waals-Brabant

Op deze foto zie je een pad in het Brakelbos
Brakelbos Oost Vlaanderen

Volg ons: Follow Wandelfluisteraar on WordPress.com ReizenReizen