Deux-Acren-De Rietbeemd

Deze foto is genomen in de natuurreservaat de Rietbeemd

Deze morgen vroeg uit de veren want we gingen alweer gaan wandelen. Nanou (oma) en Emma waren mijn metgezellen. Aangezien het 29° ging worden zijn we dus om 8u30 al vertrokken. Ons bestemming vandaag was Deux-Acren in de provincie Henegouwen. Een tocht van 7km door het natuurreservaat de Rietbeemd.

Natuurreservaat de Rietbeemd

De Rietbeemd is een taalgrensoverschrijdend natuurgebied in eigendom van het Koninklijk Belgisch verbond voor de bescherming van vogels in Wallonië en Natuurpunt in Vlaanderen. Opgericht in 1987, beslaat het 80 ha in de nog open vallei van de Marke, visrijke bijrivier van de Dender. Op de heuvelflanken met prachtige vergezichten tref je her en der gemengde loofbossen aan.

Wandelroute en geocaching

We zijn ons tocht gestart aan de kerk. Eglise Saint Martin d’Acren. Via enkele steegjes zijn we aangekomen in Boureng. Daar heb je een heel mooi zicht op weiden en het rivier “De Dender

Een beetje verder voorbij de brug gingen we richting de Rietbeemd.  
 
Hier hadden we beter ons lange broek aangedaan want ai ai de netels. Deze waren in overvloed aanwezig. Maar dit was al snel vergeten als wij zijn gaan beseffen hoe mooi het daar was. En vooral de stilte! Het is niet voor niets dat het het stiltegebied noemt. Wie een beetje kennis heeft van vogels kan daar uren zitten luisteren naar de verschillende soorten die daar aanwezig zijn. 
 
 
Fotos van de Rietbeemd in Deux-Acren
Na 3 km’s zijn we aangekomen op de plaats waar de cache ligt. Hiervoor moest je toch een klein beetje avontuurlijk aangelegd zijn. We moesten over een relatief smal brugje en deze had maar één leuning. Dus je kon gewoon zo het water in springen! Dat vond Emma super natuurlijk. Wij die dachten dat we alle netels van het bos al gezien hadden, hadden het grondig mis. Hier waren ze gewoon allemaal verzameld. Ai onze benen. 
 
Uiteindelijk hebben we de cache snel gevonden. De cache zelf was enkel een brillen doos. Die sloot niet meer zo goed. Het logboekje was nog redelijk droog. Een wonder, na al die regen dat de laatste dagen gevallen was. Buiten het logboekje was er niets. 
 
Ik had een trackable met mij mee die ik in een cache ging steken, maar deze is niet voldoende afgesloten en om de trackable niet te beschadigen zal hij nog een tijdje met mij mee reizen tot wanneer we een geschikte cache hebben gevonden. 

Coördinaten

 
Nadien was het tijd om ons wandeling verder te zetten want het begon al aardig warm te worden. Gelukkig was een groot deel van die wandeling in het bos. Aan het einde van de wandeling zijn we nog een sluis tegen gekomen en zijn we terug al steegjes naar de plaats van Deux-Acren vertrokken.
 

Wandelroute

 
 
Heb je nog vragen, stel ze dan gerust in de comments of via ons contact formulier. 
 
Nog een prettige wandeling. 
 

Volgen: Follow Wandelfluisteraar on WordPress.com

Geef een reactie